Jump to content

dt.white

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dt.white

  1. I've had this problem at a friend's home network recently, haven't had a chance yet to work out what's happening but I'll take a look at the different bands (2.4/5Ghz). On any other network I've connected to (private and public) I've had no issues.

  2. OK, so I received my third display recently after a reversing of the decision by support to only send out a display after me taking a video of the second display with the light bleed.

    I am happy to say that this display is much better performing than the first two, however it still appears there are some, albeit small, dead zones at each side of the display. It does mean though that it is usable and I think that's the best I can hope for - would be interesting to see if other people who don't have a problem with their display notice any kind of dead zone on theirs?

    For reference, I've uploaded the videos for each of the displays (1,2,3) based on the order in which I received them, 1 being the one originally shipped on the phone, which you can find at https://1drv.ms/u/s!AvH5kRgzlbHGh90jura1HONnjRAIcA?e=Kd0eJT

    • Confused 1
  3. On 7/1/2020 at 9:16 PM, EskeRahn said:

    You have tried what I would. So this is a matter for support. I Added @Erik

    Well out of the blue today all of the updates started coming through and I'm now on the latest. So if anybody else runs into this issue it ended up taking five days to resolve by itself and a little patience!

    • Like 1
    • Thanks 2
  4. On 6/16/2020 at 2:38 PM, Erik said:

    Doesn't look like right. Maybe have been damaged in transit. We'll send another one. Will discuss with you over email.

    So I've now had an email from support which is basically insinuating that the engineers don't believe the video and that some software has been applied to cause the touches from the edge to not respond. This is pretty insulting and not a good look.

    I will be refitting the replacement display and taking a video of the device to show the light bleed too as that is apparently what is required to convince F(x)tec that the display is faulty.

    @Erik @Waxberry As a backer for your IndieGoGo campaign and therefore a loyal follower of your company up to this point, I think you need to address this. Frankly, it stinks.

    • Sad 2
  5. 2 hours ago, EskeRahn said:

    Hmm that is odd. I would suggest to try a restart first. It OUGHT to be able to update.

    Note though that I have experienced when the app can not see the net, that it sometimes just says that there are no new updates, when there actually is.

    Have tried a restart and also done a factory reset as well (so for now I've installed only the essential apps!) and no luck. Attempted to connect over WiFi and Mobile but to no avail. I've also force stopped the Wireless Update apps to try and get it to start over, no bueno.

    Is there a way to flash the latest version manually? I could try flashing the original again, not sure if it'd work..

    • Sad 1
  6. On 6/23/2020 at 4:41 PM, EskeRahn said:

     

    Screenshot_20200623-173632.png

    Just checked it passes SafetyNet check now. ūüôā

    I've had to reinstall the version that Chen posted as part of the flashing back to stock after trying out Ubuntu Touch for a day (it looks promising, but still needs to mature somewhat).

    Unfortunately now when I check for updates it states that there are no updates available beyond the September 2019 security update, current version:

    QX1000_EEA_05500.19Q401_20191111-1505

    Anybody with any ideas on how to update to the latest version?

    • Like 1
  7. Just to add as well - I've also got light bleed around all four edges which I noticed last night once it was dark. Definitely going to be requesting another replacement, and going to put the original back on for now as it's more useable..

    See attached video for a demonstration of the "dead" zones with new display.

  8. OK so I've replaced the screen - thanks @pistikem for the references. I did film it but not sure it's worth uploading as the guides above are of much better quality.

    Unfortunately, it appears the screen I've been sent has problems. While it's solved my initial issue, I've now got two "dead" zones running down each edge of the display, left and right. The reason I use the quotations is that it registers touch if I drag out from the middle of the display, but doesn't register a direct touch or dragging in from the edge of the display, which is most peculiar.

    I replaced it again with the original just to make sure that I hadn't done something wrong, got the same original issue. Then replaced again with the new screen, and got this edge touch issue again - so nothing to do with the way I'm installing it I believe.

    I think I'm going to have to request another screen, which is very frustrating given the length of time to receive this one..

    • Sad 5
  9. 17 hours ago, pistikem said:

    perhaps you only need a new screen digitizer - see here and here !

    by the way, that's quite a coincidence, i just received today two hours ago a new back part for the phone base which i suppose holds that digitizer parts that malfunction in my Pro1.  with phone base i mean the part that holds the keyboard.  anyway, now i need to get that video with the instructions how to replace the faulty piece with this new one.  will keep you posted...

     

    CORRECTION : i actually had received last night the screen part from the Fxtec support team !  now i just need their HOWTO video ...

     

    @pistikem could you confirm when you requested a new screen part from Fxtec? I've yet to receive mine and have been waiting since 16 March..

  10. @hka I'm still waiting for delivery of the screen replacement, I've just chased this up with support.

    I am no longer experiencing the original issue of multiple registered touches - it has now evolved into simply being a dead part of the screen, approximately 8mm in height, so I am just working around that (useful to have a keyboard!)

    • Like 1
  11. @ahunter a very similar problem to the one I am experiencing - although initially mine was causing multiple inputs it is now simply a dead part of the digitizer around 8mm in height - see Digitizer Input Without Touch - Bug Reports - F(x)tec Community (not sure how to quote a topic..)

    I've also been in contact with support about a replacement but this was some weeks ago, they provided a rough date but based on previous experience I'm not holding my breath, particularly given the current situation. If you could keep this thread updated when you get any confirmation of the replacement being shipped that'd be great, and I'll likewise do the same.

    • Like 1
  12. It is definitely persistent so I've contacted support, they will be sending out a replacement screen with instructions on how to replace it.

    I had the option of sending it the phone off to a centre in London but decided I'd give it a go myself instead (I like a little tinkering).

    Will update this post when it's replaced to advise on the outcome.

    • Like 3
    • Thanks 1
  13. OK, so not sure if this is actually a bug or not, but need to see if anybody else is experiencing this issue.

    Note: my device has never been dropped, and this behaviour started yesterday evening. Multiple reboots have not resolved the issue.

    Essentially, whenever I'm using my device, it intermittently registers multiple touches along a single line of the digitizer, causing completely unanticipated behaviour which as you can imagine, is very frustrating and makes the device very difficult to use - I even had difficulty recording it! (but I managed). Please see the linked video file, which I recorded. Note I've turned on both the options for seeing touch input (user and developer) to give as much detail as possible.

    If anybody else is experiencing this or has any ideas as to what is happening, please let me know.

    Thanks

    • Like 2
  14. 7 hours ago, CornholioGSM said:

    ...i mean that it is problem of all amoled displays...default color is black - led(in pixel) is off...and really dark grey is problem.it is step between led on and off.

    On tft, retina etc displays is never visible black due technology...because under these displays is always powered on backlight foil and all is "grey".

    soo if you want really black you need amoled...but not too good greyscale....if you want approx good grayscale then you must buy tft,stn,retina etc phone.

    AND i am not sure...fx use pentile matrix RGBW?

    I understand what you're saying but my previous phone, a Lumia 950, also has an AMOLED display and is far better at producing these deep greys, so it can't just be that.

  15. It is very disappointing to see that @Waxberry and others have not taken on board previous constructive criticism regarding communicating clearly and accurately.

    I think most would understand the reasons for partnering with retailers alongside the pre-orders with the incentive of a reduced price being enough, but that should've been made clear.

    With that said, you can see from my first post that I have had plenty of false communication and frustration but now have the device - I know it is hard to wait (and easier for me to say now!) but I think (and hope) everyone will get their device.

    • Like 1
  16. On 12/14/2019 at 10:01 AM, dt.white said:

    I now also have one as above, for reference my order number is #11XXX, IGG backer, UK QWERTY, paid 1 August 2019.

    Feeling relieved that it is finally on its way, and happy that F(x)Tec seem to be getting a bit better with communication, but that is still an area for improvement for sure.

    Just to update that I received the phone on Tuesday, and am happily playing about with it. So far works as expected!

    • Like 3
    • Thanks 1
  17. 5 hours ago, netman said:

    I have i tracking number! ūüôā It's from UPS, so far just says label created, so UPS has no day scheduled yet but from experience that will be early next week. Can't wait to check out the phone in person!! Very good job to all working on getting the phones out :-).¬†

    I now also have one as above, for reference my order number is #11XXX, IGG backer, UK QWERTY, paid 1 August 2019.

    Feeling relieved that it is finally on its way, and happy that F(x)Tec seem to be getting a bit better with communication, but that is still an area for improvement for sure.

    • Like 3
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms