Jump to content

Spurious long presses of the Pro1 keyboard


Recommended Posts

I jjjjjjjjuussst findddd,            thaaat            always the issue comes out, my system notification shows "system: checking for new updates". Well, dont know why, but it appears very oftttttttten. eg. 10x per minute..

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Swond said:

I jjjjjjjjuussst findddd,            thaaat            always the issue comes out, my system notification shows "system: checking for new updates". Well, dont know why, but it appears very oftttttttten. eg. 10x per minute..

That is interesting 🤔. Has anyone else noticed connection to the system notification?

4 hours ago, Swond said:

.... and caannot enter the actualisation settings. It just freeze at a white page. Does anyone has it the same?

What do you mean with "actualisation". Can you take screenshots? Do you think that freezing has something to do with the long press issue?

Link to post
Share on other sites
On 8/31/2020 at 12:03 PM, Swond said:

am also affected with multiple key-strokes

Make sure you installed every OTA firmware upgrade. If the update app is not working anymore just reset it's data from the settings.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Slion said:

Make sure you installed every OTA firmware upgrade. If the update app is not working anymore just reset it's data from the settings.

How the update app should be called?

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Slion said:

Make sure you installed every OTA firmware upgrade. If the update app is not working anymore just reset it's data from the settings.

There are two apps for system update, The following worked for me.

settings > apps & notifications

right hand corner three dots > show system

scroll to wireless update (there are two)

Storage

clear cache, clear sorage (you might want to go progressively: just clear the cache only first. In my case it was not enough)

Repeat for the other one

It solves the settings option not appearing. I do not have the long press issue (under stock).

Edited by OKSun
Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Swond said:

When I ťap settings, IT freezes as captured.

Just a wild guess: Could it be a language related bug in the App? I mean that it might 'merely' be unable to display what it is supposed to when Czech is selected.
I see in the first picture that only part of the text is translated, end the rest is in English. Could you try (temporarily) to set your system language to English, and then see if it displays correctly?

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Thank you all!! Clearing storage and cache helped. Now the settings appear again. I can remember that it was there at the beginning when I started up my Pro 4 the first time.

Eske: as you can see, now the settings appear eventhough the Czech language was still in place. Translation of this settings page is also limited, but still it (at least) shows up 🙂 

Thank you guys! Now lets see, whether the spurious press will be over or not. I can say it is ok for now.

Screenshot_20200903-175853.png

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms