Jump to content

Pro1 on LineageOS 18.1 only charges if I reboot it first


Recommended Posts

I currently have two Pro1s on Lineage, and am unable to reproduce the issue, no matter how much I let it charge or discharge, and no matter if it is a slow or quick charger.

One of them recently factory reset (had AICP on it before). So unless there are unknown hardware sub-variants, it must be something different we got installed that somehow triggers (or remedies) the issue.The only explicitly battery-related I got installed is GSAM battery manager, and 3C all-in-one Toolbox. Both just monitoring the usage.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

In case you have root, you can take a look at /sys/class/power_supply/... For my Moto Z Play, I made an Automate Flow (script) to read and write to certain files (e.g. in /sys/class/power_supply/

I haven't noticed this issue on my phone either. I also have GSM battery manager and 3C all-in-one Toolbox installed and this is an early Pro1 if that matters.

I currently have two Pro1s on Lineage, and am unable to reproduce the issue, no matter how much I let it charge or discharge, and no matter if it is a slow or quick charger. One of them recently

Posted Images

3 hours ago, EskeRahn said:

I currently have two Pro1s on Lineage, and am unable to reproduce the issue, no matter how much I let it charge or discharge, and no matter if it is a slow or quick charger.

One of them recently factory reset (had AICP on it before). So unless there are unknown hardware sub-variants, it must be something different we got installed that somehow triggers (or remedies) the issue.The only explicitly battery-related I got installed is GSAM battery manager, and 3C all-in-one Toolbox. Both just monitoring the usage.

I haven't noticed this issue on my phone either.

I also have GSM battery manager and 3C all-in-one Toolbox installed and this is an early Pro1 if that matters.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

I am still having this problem most of the time. Even if I charge the phone up to say 95%, to avoid it getting to 100%, letting it drain to 16% I still need to reboot to charge it.  My serial number is in the 000500 range, currently running Lineage 18.1 from 30 Aug 2021. No battery apps installed.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Terms